İletişimde Kalın

Çevre Kitapları

Su ve Atıksu Mühendisliği – Water and Wastewater Engineering Nobel Kitap

Yayın Zamanı

tarih

Su temini ve arıtımı ile Atıksu toplanması ve arıtılarak uzaklaştırılması, doğru şekilde tasarlanmış ve uygulanmış mühendislik yapıları ile mümkün olup, aynı zamanda, yapılan işin sürekliliği ve güvenilir olması da önemli bir husustur. Kitap kapsamında, suyun kullanıcılara ulaştırılması ve kullanım sonrası ortaya çıkan atıksuların ne şekilde yönetilebileceğine dair tasarım, işletme, vb. konulara yönelik bilgiler verilmekte, örnek problem çözümleriyle de bilgiler pekiştirilmektedir.

Kitap esas olarak su ve atıksu arıtımı ile ilgili tasarım konularına yönelik olmakla birlikte, ayrıca su alma yapıları, kuyular, depolama ve dağıtım sistemleri ile kanalizasyon sistemlerinin tasarımı konularına da yer verilmiştir. Su arıtımında koagülasyon, flokülasyon, yumuşatma (NF ve TO dahil), çöktürme, filtrasyon (MF ve UF dahil), dezenfeksiyon gibi temel işlemlerle suyun arıtılmasının yanı sıra arıtma esnasında ortaya çıkan atıkların yönetimi konularında teorik ve uygulama bilgileri, atıksu arıtma konularında ise ön arıtma, birincil ve ikincil arıtma, üçüncül arıtma ve atık yönetimi konuları bulunmaktadır. Membranların uygulanmasına dair bilgilere de ayrıca yer verilmiştir. Kitapta, yüzün üzerinde örnek problem, beş yüz bölüm sonu problemi ve çok sayıda şekil/tablo bulunmakta ayrıca, su ve atıksu tesislerinde güvenlik sorunlarının yanı sıra işletme ve bakım faaliyetlerine dair bilgiler ve teknik sorunların çözümü için saha tecrübelerine dayalı bilgiler de yer almaktadır.

Kitap Bilgileri

Yazar(lar): L. Davis MACKENZİE , Mcgrawhill

Çeviren(ler): Ahmet AYGÜN , Ahmet Mete SAATÇİ , Ali Fuat AYDIN , Ayşe FİLİBELİ , Ayşe MUHAMMETOĞLU , Azize AYOL , Cengiz ÖZMETİ , Cumali KINACI, Deniz AYDIN , Derya İmer KÖSEOĞLU , Doğan KARADAĞ , Edip AVŞAR , Elif ÖZMETİN , Elif SOYER , Ender ÇETİN , Erdem KOCADAĞISTAN , Esra ATEŞ GENCELİ , Eyüp DEBİK , Gülsüm YILMAZ , Hale ÖZGÜN , Hasan Zuhuri SARIKAYA , Hidayet ARGUN , İsmail KOYUNCU , İsmail TORÖZ , İzzet ÖZTÜRK , Kadir ALP , Lütfi AKÇA , M. Faik SEVİMLİ , Mehmet ÇAKMAKCI , Mesut BAŞIBÜYÜK , Nevin YAĞCI , Nurdan BÜYÜKKAMACI , Süleyman ÖVEZ , Tuğba Ölmez HANCI , Vedat UYAK , Yusuf YAVUZ

Editör(ler): İsmail TORÖZ

Ebatı: 17 x 24

Sayfa Sayısı: 1296 – CİLTLİ

Baskı Sayısı: 1. Baskıdan Çeviri

Baskı Yılı: Mart, 2015

Yayınevi: NOBEL Akademik Yayıncılık

Okumaya Devam
Yorum İçin Tıklayın

Yorum yapabilmek için kullanıcı girişi yapmış olmalısınız. Kullanıcı Girişi

Leave a Reply

Atık Gaz

Kazancım Atık Üçüz Dönüşüm – Triple Transformation

Yayın Zamanı

tarih

Yazar

Son yıllarda yaşanan sosyal konularda kuşaklar arasındaki farklılıkların nitelendirmesi, teknolojide yaşanan baş döndürücü gelişmeler, sürdürülebilirlik gibi kavramların harmanlanması ile girişimler perspektiflerine üçlü dönüşüm kavramını alması çok da uzak değil, Üçlü Dönüşüm kavramı ise Sosyal, Çevresel ve Teknolojik gelişmeleri odağına alacak bir yaklaşımı referans almayan girişimlerin başarılı olması pekte mümkün görülmüyor.

Kazancım Atık olarak, Üçüz Dönüşüm kavramı noktasında Sosyal, Çevresel ve Dijital dönüşümün arifesindeyiz. Kazancım Atık tüm atık yönetim sistemini kökünden değiştirecek bir Atık EkoSitemi fikri sunuyor. Blok zincir tabanlı atık yönetimi uygulamamız ile tüm atıkların üretimden geri kazanım/bertarafa kadar kayıt altına alınarak izlendiği ve ödüllendirme/bağış opsiyonu bulunan bir Merkeziyetsiz uygulamadır.

Atık talepleri üç şekilde yapılacaktır.

1- Kapıdan Teslim

2- Mobil Atık Getirme Merkezine Teslim

3- Atık Getirme Merkezine Teslim

Yukarıda yer alan teslim noktaları farklı fiyatlandırma ile mümkün olan ez emisyon ile atıkları kaynağında ayrı toplanmasıdır. Kazancım Atık sistemimizde atıkların toplanmasında harcanan emisyon miktarları ve atıkların geri kazanımı ile elde edilen karbon emisyon tutarında düşülerek net karbon emisyon kazanım miktarları da takip edilebilecek. Özellikle yerel yönetimler katı atık toplama taşıma ve bertaraf maliyetlerinin sürdürülebilir bir durumu kalmamıştır. Bu noktada Kentsel katı atık miktarını azaltmaya yönelik her proje değerli ve kıymetlidir. Özellikle geri dönüştürülebilir atık özelinde yapılacak çalışmalar ile  yurt dışından ithal edilen kağıt, plastik vb. maddelerin geri kazanımı ile dış ticaret açığınında azaltılması ikincil bir etken olarak önümüzde durmaktadır.

Sosyal Dönüşüm vizyonu ile hem istihdama katkı sağlayarak sosyal dönüşümü, düzenli depolama sahalarına gidicek olan geri dönüştürülebilir atıkların geri kazanımı ile çevresel dönüşümü, bu hedeflere nesnelerin interneti ve blok zincir tabanlı bir sitem kullanarak teknoloji dönüşümünü sağlayarak sürdürülebilir, sosyal bir teknolojik ileri dönüşüm hedeflemektedir.

Ekosistem ortaklarımız atık üreticilerinden, atık toplayıcılarına hatta geri dönüşüm tesilerinden, ambalaj üreticilerine kadar uzanmaktadır. Birlikte var olduğumuz sürdürülebilir bir Atık Ekosistemi için sizlerin desteğini bekliyoruz. Bize  müşteri değil ortak olmanızı istiyoruz.

İletişim ve işbirliği için: info@kazancimatik.com

Okumaya Devam

Trend

Copyright © 2024 Çevre Portal Türkiye'nin Sürdürülebilir, İlkim Dostu İş ve Sosyal Medya Ağı